De training positieve psychologie

De Training

Deze training bestaat uit drie delen van elk 6 bijeenkomsten van 2.5 uur. Het betreft een totaal van 18 sessies van 2,5 uur, verdeeld over een half jaar. Dit geeft de mogelijkheid om niet alleen kennis te maken met de positieve psychologie, maar om echt een nieuw perspectief in je leven te creëren. Het leren houdt niet op met de bijeenkomsten. Om de effecten van de positieve psychologie zo diep mogelijk te ervaren, is het van belang dat je het integreert in je dagelijkse leven. Om deze reden krijg je praktische oefeningen mee naar huis.

Training deel 1- The Pleasant life
Het zwaartepunt van deel 1 van de training ligt op het ervaren en versterken van positieve emoties. Thema’s zoals de automatische piloot, dankbaarheid en compassie komen hierbij aan bod.

Training deel 2 - The Good life
Deel 2 van de training spitst zich voornamelijk toe op jouw sterke karaktereigenschappen die je bezit. Er wordt gebruik gemaakt van vele oefeningen om deze sterke kanten optimaal in te zetten in je dagelijkse leven. Ook leer je hoe je op een gezonde manier kan omgaan met moeilijke ervaringen.

Training deel 3 – The Meaningful life

Het laatste deel van de training focust op jouw doelen in jouw leven. Waar krijg jij energie van? Welk pad bewandel je nu, en welk pad wil je lopen? Om jouw welzijn te verhogen helpt het  om je in te zetten voor een doel dat groter is dan jezelf en waar je gepassioneerd over bent. Je leert hoe je meer betekenis kan geven aan je leven en hoe je verschil kunt maken.